Skip links

LEZEN

LUISTEREN

VAN ALLES

wat is het salaris van een online marketeer

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wat is het salaris voor een online marketeer?

Een online marketeer is een persoon met gespecialiseerde kennis en vaardigheden op het gebied van reclame, public relations, sociale media, contentontwikkeling en data-analyse. Ze werken meestal in de marketingafdeling van een bedrijf en helpen bij het creëren en uitvoeren van een bedrijf’s online marketingstrategieën. Het salaris van een online marketeer kan variëren, afhankelijk van een aantal verschillende factoren.

Factoren die het salaris beïnvloeden

  • Ervaring: Omdat online marketeers meestal gecertificeerde professionals zijn, wordt meer ervaring in de sector beloond met een hoger salaris. Voorbeelden van relevante ervaring zijn certificeringen (zoals Google Ads-certificeringen) en aanverwante kennis.
  • Educatieve achtergrond: Hoewel een universitaire studie niet altijd vereist is, hebben veel online marketeers een bachelor- of masterdiploma. Een hoger opleidingsniveau kan resulteren in een hogere salarisschaal.
  • Grootte van het bedrijf: Hoe groter het bedrijf, hoe meer middelen er beschikbaar zijn voor marketing. Een groter bedrijf kan een hoger salaris voor online marketeers aanbieden.
  • Geografische locatie: Het levenspeil in verschillende plaatsen kan ook een grote rol spelen in het salaris. Grotere steden bieden vaak hogere salarissen vanwege de beperkte beschikbaarheid van talent en hogere levenskosten.

Gemiddeld salaris

Volgens Payscale.com is het gemiddelde salaris voor een echte online marketeer $54.000 per jaar, afhankelijk van educationele achtergrond, ervaring en geografische locatie. Hogere cijfers variëren van $24 per uur voor beginnende online marketeers tot $146.000 per jaar voor meer ervaren en gespecialiseerde professionals.

'post', 'posts_per_page' => 3, 'orderby' => 'date', 'order' => 'DESC' ); $the_query = new WP_Query($args); if ($the_query->have_posts()) { echo '
'; while ($the_query->have_posts()) { $the_query->the_post(); echo '
'; if (has_post_thumbnail()) { the_post_thumbnail('full', array('class' => 'featured-image')); } echo '

' . get_the_title() . '

'; echo '
'; } echo '
'; wp_reset_postdata(); } ?>
This website uses cookies to improve your web experience.