Wat is een goed marketingplan

Klant

Werk

Datum


Wat is een goed marketingplan

Een goed marketingplan is een essentieel element voor ieder bedrijf: het plan geeft de specifieke strategieën en tactieken aan waarmee een bedrijf klanten kan aantrekken. De manier waarop je een goed marketingplan opstelt, is afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt, de doelgroep waarop je je richt en hoe groot het bedrijf is.

Algemene punten

Het schrijven van een goed marketingplan begint met het bepalen van de algemene criteria voor het bedrijf. Wat is de missie en de visie van het bedrijf? Welke doelen wil het bedrijf bereiken? Wat zijn de klanten die je wilt aantrekken en welke producten of diensten bied je aan? Dit zijn allemaal zaken die je goed moet laten vastleggen in het marketingplan.

Strategie en tactiek

Vervolgens is het belangrijk om uw strategie en tactieken te bepalen. Bijvoorbeeld: waar wilt u promoten? Is het een website, een advertentie, een facebook pagina of wellicht een YouTube video? Welke kanalen moet je gebruiken om de doelgroep te bereiken? Daarnaast moet je ook het budget voor elk kanaal vaststellen.

Doelstellingen

Ten slotte is het belangrijk om concrete en meetbare doelstellingen op te stellen, zodat je ze later kunt evalueren. Dit zijn bijvoorbeeld hoeveel klanten je wilt bereiken met de campagne, de hoeveelheid verkopen die je moet genereren of hoeveel aanmeldingen je wilt voor je nieuwsbrief.

Het schrijven van een goed marketingplan is een cruciaal element voor elk bedrijf, omdat het de strategieën en tactieken bepaalt waarmee het bedrijf klanten kan aantrekken. Een goed marketingplan is gebaseerd op de algemene criteria voor het bedrijf, de strategie en tactieken, en de meetbare doelstellingen.