Skip links

LEZEN

LUISTEREN

VAN ALLES

wat doet een junior online marketeer

Facebook
Twitter
LinkedIn

Junior Online Marketeer: Wat is hun Deel van de Taak?

Als je op zoek bent naar een carrière in de marketingwereld, dan is opleiden tot Junior Online Marketeer zeker een geweldige optie. In deze functie, die veelal aangeduid wordt als een ‘All-round’ marketeer, ga je verschillende marketing taken uitvoeren, waarbij de focus op online activiteiten ligt.

Wat doet een Junior Online Marketeer?

De werkzaamheden die door een Junior Online Marketeer uitgevoerd worden, verschillen sterk per bedrijf. Hieronder een lijst met taken en verantwoordelijkheden die vaak aan deze functie kleven:

  • Ontwikkelen en implementeren van online strategieën – Het bedenken en uitvoeren van doelgerichte marketingstrategieën, campagnes en tactieken om de online aanwezigheid en online verkoop te verhogen.
  • Tekst Schrijven – Schrijven en publiceren van kwalitatieve web copy, blogs, advertentietekst, keywords en meer.
  • SEO/SEM Optimaliseren – Verbeteren van de zoekmachine-resultaten door middel van het onderhouden van de backlinksprofielen, het onderhouden van rankings en het optimaliseren voor zoekwoorden & trefwoorden.
  • Social Media Management & Analyse – Ontwikkelen, posten, monitoren en analyseren van verschillende social media kanalen.
  • Marketingcampagnes – Ontwerp, implementatie & monitoring van verschillende online campaigns.

Als Junior Online Marketeer ben je verder verantwoordelijk voor het uitvoeren en opstellen van marketing projecten, het verbeteren van SEO, het opstellen van rapporten en het voorbereiden en uitvoeren van online marktonderzoek. Ook ben je verantwoordelijk voor het identificeren en aanpassen van verouderde pagina’s, de koppeling van content met doelen en het genereren van leads.

Wat zijn de vereisten voor een Junior Online Marketeer?

Je vervult als Junior Online Marketeer een analytisch en creatief takenpakket. Er worden daarom van je verwacht dat je drie belangrijke prestatie-indicatoren hebt:

  • Een goede beheersing van het engelse taal;
  • Een sterk inzicht in het online marketinglandschap;
  • Kennis van tools zoals Google Analytics, AdWords en WordPress.

Verder sta je je sterk als je ervaring hebt met programmeren en/of grafisch ontwerp.

Met deze vereisten ben je als Junior Online Marketeer al enigszins bekend met de taken die je gaat verrichten. Je is voorbereid op je opdracht en klaar om je taken aan te pakken!

'post', 'posts_per_page' => 3, 'orderby' => 'date', 'order' => 'DESC' ); $the_query = new WP_Query($args); if ($the_query->have_posts()) { echo '
'; while ($the_query->have_posts()) { $the_query->the_post(); echo '
'; if (has_post_thumbnail()) { the_post_thumbnail('full', array('class' => 'featured-image')); } echo '

' . get_the_title() . '

'; echo '
'; } echo '
'; wp_reset_postdata(); } ?>
This website uses cookies to improve your web experience.