Wat zijn de nieuwste trends in social media marketing in 2019?

Klant

Werk

Datum


Nieuwe trends in social media marketing voor 2019

Social Media Marketing (SMM) wordt steeds populairder. Door de toenemende technologische ontwikkelingen en de toegenomen interesse van bedrijven om digitale marketingstrategieën te gebruiken, blijven er op dit gebied nieuwe trends ontstaan. Hier volgen enkele van de nieuwste trends voor social media-marketing in 2019:

1. Social Selling

De meest opvallende trend in social media-marketing is momenteel de toepassing van Social Selling. Social selling is het gebruik van sociale media, zoals LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook, etc., om direct contact te leggen met prospects of klanten. Bedrijven kunnen hun producten of diensten via deze kanalen verkopen. De focus bij Social Selling ligt meer op het bouwen van omzet dan op branding.

2. Audio-gebaseerde inhoud

Het internet is momenteel verzadigd met visueel inhoud. Voor 2019 blijft dit een belangrijke tendens, maar audio-gebaseerde inhoud zoals podcasts en audioblogs, worden steeds populairder. Verschillende bedrijven en influencers platsen hun audio-inhoud op sociale media-platforms om hun doelgroep te bereiken.

3. Geautomatiseerde marketing

Merk- en organisaties kunnen ook genieten van de voordelen van geautomatiseerde marketing. Automatisering biedt het voordeel dat het inhoud en advertenties verstuurt naar specifieke doelgroepen op de juiste tijd. Automatische marketing vermindert de arbeid en helpt bedrijven meer klanten te bereiken in minder tijd.

4. Video-inhoud

Video-inhoud is een andere sterke trend in social media-marketing in 2019. In tegenstelling tot tekst- en audio-inhoud, is het minder tijdrovend om video-inhoud op te nemen, door te bewerken en online te zetten. Bedrijven en Influencers maken video’s om de interesses van hun doelgroepen te wekken.

5. Webinars en live streaming

Webinars en live streaming zorgen ervoor dat bedrijven en influencers hun merk kunnen versterken door direct contact te maken met hun doelgroep. Deze technologie is een geweldige manier om naamsbekendheid te vergroten, leads te genereren en tegelijkertijd nieuwe klanten te bereiken.

Conclusie

In 2019 zien we verschillende trends voor social media-marketing die veel voordelen bieden voor bedrijven. De meeste bedrijven moeten deze trends dan ook zeker proberen om een goede online aanwezigheid te behouden en hun doelgroepen te bereiken.