Wat zijn de beste universiteiten om marketing te studeren?

Klant

Werk

Datum


Wat zijn de beste universiteiten om marketing te studeren?

De wereld van marketing wordt steeds complexer. Om een succesvolle carrière in dit vak te hebben, is het noodzakelijk een goede opleiding te volgen. Er zijn veel universiteiten over de hele wereld die een marketingopleiding aanbieden. Maar welke universiteiten bieden het beste programma? Dit artikel geeft een overzicht van de top universiteiten om marketing te studeren.

De beste universiteiten in Amerika

Er zijn veel top universiteiten in de Verenigde Staten, waaronder:

 • Harvard Universiteit – Harvard Universiteit is opgericht in 1636, waardoor het de oudste universiteit van Amerika is. De universiteit biedt de beste opleidingen in marketing, met een geweldige Reputation achter haar. Je kunt een Bachelor Degree in Marketingconsulting, Digital Strategy and more verwerven.
 • Stanford University – Stanford is een van de meest prestigieuze universiteiten van Amerika en biedt studenten de mogelijkheid om een Bachelordegrees in Marketingcommunication, Digital Media, Branding & Advertising and Information System behalen.
 • University of Pennsylvania- De University of Pennsylvania is een van de meest waardevolle universiteiten van Amerika. Ze bieden een Bachelor Degree aan met specialisaties in Marketing & Consumer Research, Market Analysis en Business Strategy.
 • University of California- De University of California is een van de meest gerenommeerde universiteiten van Amerika. Ze bieden een topkwaliteit marketing programma aan, waarbij studenten kunnen volgen 360 graden marketing gespecialiseerde cursussen.

De beste universiteiten in Europa

Hoewel er veel universiteiten in Europa zijn die goede opleidingen in marketing aanbieden, zijn er een aantal die echt bovenuit steken:

 • Universiteit van Cambridge – De Universiteit van Cambridge is één van de meest bekende universiteiten in Europa. Ze bieden een Bachelor degree in Marketing aan met specialisaties in Social Media, Media & Communicatie, Strategic & Competitive Research.
 • London School of Economics and Political Science- De London School of Economics and Political Science is een van de beste universiteiten in Europa. Het biedt studenten een Bachelor Degree aan met specialisaties in Strategic Marketing, International Marketing & Branding.
 • Universiteit van Oxford – De Universiteit van Oxford is een vooraanstaande Britse universiteit. Ze bieden studenten de mogelijkheid om een Bachelor Degree in Marketing Vergelijking te verwerven, risk management, datamining en meer.
 • HEC Paris- HEC Paris is een fraai gelegen universiteit in het hart van het stadsleven. De universiteit biedt studenten een Bachelor Degree met specialisaties in Digital Marketing, Data-driven Marketing, Brand Management and more.

De beste universiteiten in Azië

Er zijn veel universiteiten in Azië die topkwaliteit marketingopleidingen aanbieden, waaronder:

 • University of Hong Kong – De University of Hong Kong is een van de meest prestigieuze universiteiten van Azië. De universiteit biedt studenten een Bachelor Degree in International Marketing, Digital Marketing, Media & Communication, Pricing Strategies and more.
 • Universiteit van Singapore – De Universiteit van Singapore biedt Bachelor Degrees aan met specialisaties in Social Media, Analytical Marketing, Corporate Communications and more. Ook bieden ze Master Degrees aan met specialisaties in Strategic Marketing, Branding & Communication, International Marketing en meer.
 • Peking Universiteit- Peking Universiteit is één van de meest gerenommeerde universiteiten van Azië. Ze bieden studenten de mogelijkheid om een Bachelor Degree in Marketing te behalen, met specialisaties in Competitive Strategy, Digital Marketing, Customer Analytics and more.
 • Universiteit van Tokyo – De Universiteit van Tokyo is de grootste universiteit van Japan. Ze bieden studenten de mogelijkheid om een Bachelor Degree aan te schaffen met specialisaties in Digital Business, Branding & Communication, Business Strategy en meer.

Conclusie

Er zijn zeker talloze universiteiten over de hele wereld die een marketingopleiding aanbieden, en het kan moeilijk zijn te bepalen welke universiteit de beste kwaliteit opleiding aanbiedt. Maar de bovenstaande universiteiten staan erom bekend de beste marketing programma’s te hebben. Als je een carrière in marketing overweegt, overweeg dan één van deze universiteiten om je opleiding te vergaren.