Wat is het moeilijkste aan het starten van een eigen bedrijf?

Klant

Werk

Datum


Wat is het moeilijkste aan het starten van een eigen bedrijf?

Het starten van een bedrijf is een enorm avontuur, maar ook een grote berg aan uitdagingen. Hieronder vatten we de meest voorkomende problemen samen die gepaard gaan met het starten van je eigen bedrijf:

Financiering

  • Manieren om aan investeringskapitaal te komen: cashen, geld lenen van familie/vrienden, hypotheken, investeringen, verschillende leningen, crowdfunding, leningen van commerciële banken, subsidies en donaties.
  • Bereken een realistische begroting: Wat is het bedrag dat je per maand nodig hebt om te starten? Hoeveel geld heb je daadwerkelijk nodig voor investeringen? Wanneer verwacht je winst te gaan maken?

Organisatie

  • Maak een plan: Bedenk je doelen, wat is het product, wat de prijs van je product, een marketing stragie, werknemers rekruteren en beheer.
  • Vind uit welk bedrijfstype het best is voor jou: Je kunt kiezen voor een eenmanszaak of limited company. Ook kun je kiezen voor een “personality-based” bedrijf, waarbij de klant de belangrijkste focus heeft.
  • Registreer je bedrijf: Hier moet je omkijken naar verschillende registraties, bijvoorbeeld, KVK, BTW en krantenadvertenties.

Verzekeringen

  • Zoek naar de juiste verzekering: Je kunt je bedrijf verzekeren tegen schade en aansprakelijkheden. Verzekeringen zoals een Zelfstandigenverzekering, Rechtsbijstandverzekering, Overlijdensrisicoverzekering, etc. zijn heel belangrijk.
  • Weet welke verzekeringen verplicht zijn: Sommige verzekeringen, zoals de WGA-verzekering, zijn verplicht bij een eenmanszaak. Controleer ook of er specifieke verzekeringen zijn voor jouw branche.

Het moeilijkste aan het starten van een eigen bedrijf is dat je je door al deze vele uitdagingen moet keren en taalkeuzes moet maken. Denk daarom goed na over je doelen en plan je stappen om te succesvol te starten.