Wat is het goedkoopste bedrijf om te starten?

Klant

Werk

Datum


Wat is het goedkoopste bedrijf om te starten?

Het kost veel geld om een bedrijf te starten, maar je kunt wel kosten besparen als je slim omgaat met je financiële middelen. Het eerste dat bedrijfseigenaren doen als ze overwegen hun bedrijf te starten, is het zoeken naar de meest kosteneffectieve manier om dit te doen. Een goedkope manier om een bedrijf te starten, is van cruciaal belang.

In dit artikel gaan we in op wat het goedkoopste bedrijf is om te starten, welke opties je hebt, hoe je bespaart bij het opstarten en uiteindelijk hoe je de kosten voor het starten van een bedrijf kunt verlagen.

Wat is het goedkoopste bedrijf om te starten?

Het goedkoopste bedrijf om te starten is waarschijnlijk een eenmanszaak. Deze vorm van zelfstandig ondernemerschap is erg flexibel qua startkosten en overhead. Er zijn geen registratie- of administratiekosten, plus je hebt alleen maar jezelf nodig om het bedrijf te runnen. Je kunt kosten besparen door aan thuis te werken in plaats van een kantoor te huren.

Daarnaast kun je ook kosten besparen door online te adverteren en een eigen website te maken. Je kunt ook slimme allianties met andere ondernemers aangaan en zorgen voor barterdeals.

Welke opties heb je bij het starten van een bedrijf?

Er zijn verschillende opties voor het starten van een bedrijf, en hieronder hebben we er een paar voor je opgesomd:

 • Eenmanszaak – dit is de meest kosteneffectieve manier om te ondernemen, omdat je zelf voor je overhead zorgt en niet te maken hebt met belastingen, administratieve taken of registratiekosten.
 • Partnerschap – als je een bedrijf wilt starten met een vriend, familielid of liever met een zakenpartner, is dit de beste optie. Je zult een partnershipovereenkomst moeten opstellen als je een partnerschap aangaat.
 • Maatschap – Deze vorm is vergelijkbaar met een partnerschap, maar kan meer dan twee partners hebben. Als je een maatschap start, moet je een maatschapsverdeling en -overeenkomst opstellen.
 • LLC – een Limited Liability Company, ofwel een LLC, biedt meer bescherming aan bedrijfseigenaren dan andere vormen van ondernemerschap. LLC’s zijn analysekosten, maar ook fiscale regelgeving kan je veel geld schelen.

Hoe kun je besparen bij het opstarten van een bedrijf?

Om kosten te besparen als je een bedrijf start, zijn hier een paar tips:

 • Gebruik online hulpmiddelen om kosten te besparen.
 • Begin met het ontwikkelen van een online portfolio en het onderscheiden van je bedrijf van een concurrent.
 • Investeer in goedkope spullen, zoals verpakkingen, etiketten, flyers en andere promotiematerialen.
 • Gebruiken online hulpmiddelen om je zoekvolume te verhogen, zoals SEO en Google Adwords.
 • Wees slim met je personeelsbestand en installeer een verloning en beloningen systeem.
 • Gebruik slimme allianties met andere bedrijven en investeer in een uitstekend klantensysteem.

Hoe kun je de kosten voor het starten van een bedrijf verlagen?

Om de kosten voor het starten van een bedrijf te verlagen, kun je het volgende doen:

 • Raadpleeg een boekhouder of accountant om te helpen bij het opstellen van een budget plan.
 • Gebruik online investeringsplatforms zoals crowdfunding om geld te verzamelen voor het starten van je bedrijf.
 • Doe thuisonderzoek als je geen boekhouder of accountant wilt inhuren.
 • Gebruik Virtual Private Servers in plaats van fysieke servers om te zorgen voor gemak, veiligheid en lagere kosten.
 • Gebruik zakelijke leningen om de kosten te dekken.
 • Overleg met een advocaat of notaris voor hulp bij het opstarten van je bedrijf.

Conclusie

Als je slim omgaat met je financiële middelen, kun je de kosten voor het starten van een bedrijf verlagen. Een goede optie is een eenmanszaak, omdat deze flexibel is qua startkosten en overhead. Je kunt ook kosten besparen door thuis te werken, online te adverteren, een eigen website te maken, slimme allianties aan te gaan en barterdeals te doen.

Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een budget plan, kun je een boekhouder of accountant inhuren. Je kunt ook online investeringsplatforms zoals crowdfunding gebruiken om geld te verzamelen, Virtual Private Servers (VPS) gebrenik en zakelijke leningen aanvragen. Verder kun je hulp krijgen van een advocaat of notaris.

Met een beetje moeite en slimme strategieën kun je het bedrijf starten dat je altijd al wilde zonder al te veel geld uit te geven.