Wat is de verwachte ROI na een salesforce implementatie?

Klant

Werk

Datum


Salesforce en verwachte ROI

Salesforce is een cloud-gebaseerd platform wat bedrijven helpt om hun bedrijfssucces te vergroten. Salesforce biedt onder andere customer relationship management (CRM) software, waarmee bedrijven kunnen profiteren van geavanceerde functionaliteiten.

Voordelen van Salesforce

  • Kosteneffectief: Het niveau van automatisering en optimalisatie van processen door Salesforce helpt een bedrijf veel geld te besparen.
  • Geen technische kennis vereist: Een bedrijf hoeft geen technische expertise te hebben om Salesforce op een doeltreffende manier te gebruiken.
  • Veelzijdig: Salesforce is flexibel, waardoor veranderingen, updates en uitbreidingen zo goed als onmiddellijk toegepast kunnen worden.
  • Slimme analyse: Dankzij de CRM-software, kunnen bedrijven veel meer informatie verzamelen over hun klanten, de sales propositie, de markt en hun concurrenten.

Verwachte ROI na een Salesforce implementatie

Het is moeilijk om precies te zeggen welke ROI een bedrijf kan verwachten na de implementatie van Salesforce omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren, zoals de manier waarop het systeem wordt gebruikt, de doelstellingen van het bedrijf en de markt waarin het opereert. Hoewel de ROI niet specifiek voorspeld kan worden, zullen bedrijven die Salesforce effectief en tactisch gebruiken minstens een 5-15 procent verhoging in hun ROI kunnen verwachten. Deze verhoging is het gevolg van een vermindering van operationele kosten, verbeterde CRM- en marketinginspanningen, verhoogde verkoopcijfers, kosteneffectieve schaalbare technologieën en verbeterde klantenbindingen.