Wat is de beste ondernemersfilm die je ooit hebt gezien?

Klant

Werk

Datum


De beste ondernemersfilm die je ooit heeft gezien

De beste ondernemersfilms behoren tot de meest inspirerende films die er bestaan. Digitale media en de mogelijkheden van technologie hebben een grote invloed op ondernemen. Ondernemers krijgen door deze films ideeën en nieuwe manieren om te groeien. Om je een idee te geven van welke films je gezien moet hebben bieden we hier een lijst met de beste ondernemersfilms:

The Social Network (2010)

  • The Social Network uit 2010 is één van de succesvolste ondernemersfilms. De film gaat over Mark Zuckerberg en hoe hij met zijn bedrijf Facebook miljarden heeft verdiend.
  • Deze film laat zien dat persoonlijke geschillen een grote invloed kunnen hebben op het leiderschap in een bedrijf.

The Pursuit of Happyness (2006)

  • The Pursuit of Happyness uit 2006 is een dramatisch en emotionele ondernemersfilm gebaseerd op de waargebeurde verhaal van Chris Gardner.
  • De film volgt het persoonlijke verhaal van Gardner die geneigd is om te falen en te slagen en wat hij moet doen om zijn modieuze kansen te grijpen.

The Wolf of Wall Street (2013)

  • The Wolf of Wall Street uit 2013 is de meest controversiële ondernemersfilm. De film gaat over de bankier Jordan Belfort en hoe hij miljarden dollar verdiende met zijn bedrijf, Stratton Oakmont.
  • Deze film geeft een realistisch beeld van hoe avontuurlijke gangsters als Belfort kunnen profiteren van het financiële systeem.

Joy (2015)

  • Joy uit 2015 is waarschijnlijk de vrouwvriendelijkste ondernemersfilm. In de film onderneemt Joy Mangano, een innovatieve vrouwelijke ondernemer en uitvinder, verschillende nieuwe producten om een bedrijf te stichten.
  • Deze film inspireert om je dromen te volgen en om een innovatief bedrijf op te bouwen.

Deze films geven aan dat ondernemers veel kunnen leren van andere verhalen en dat technologie en digitale media een geweldige bron zijn bij het opbouwen van een bedrijf. Door deze films te kijken kunnen ondernemers zichzelf motiveren om hun dromen waar te maken.