Hoe zie ik de geolocatie van bezoekers van mijn website?

Klant

Werk

Datum


Hoe zie ik de geolocatie van bezoekers van mijn website?

Het voordeel van geolocatie is dat het je inzicht geeft in je bezoekers. Je kunt meer te weten komen over je bezoekers en hun interactie met je website. Maar hoe kun je nou precies de geolocatie van je bezoekers zien?

1. Maak een Google Maps-account aan

Om de geolocatie van je bezoekers te zien, heb je eerst een Google Maps developer-account nodig. Dit account voegt een layer toe aan je kaartomgeving.

2. Controleer je website-instellingen

Dan moet je je websitebeheersysteem te bekijken. Zorg ervoor dat de optie voor geolocatie aan staat. Als deze optie uitgeschakeld is, is het niet mogelijk om de geolocatie van je bezoekers te zien.

3. Maak je kaart aan

Nu kun je de locatie van de bezoekers weergeven. Gebruik de Google-technologie om een kaart te maken met verschillende geografische markeringen. Dit omvat landkaarten, wijken, steden, postcodes, straten en adressen. Door dit te doen, krijg je een visualisatie van je bezoekers.

4. Krijg analyse-inzicht

Met de kaartanalyse kun je de geolocatie van je bezoekers zien. Je krijgt inzicht in de percepties, doelen en patronen van de geolocatie bij bezoekers.

5. Geef verschillende filters toe

Je kunt ook andere filters toevoegen aan je kaart om een dieper inzicht te krijgen in de lokalisatie van je bezoekers. Denk aan filters als bestemming, leeftijd, geslacht, financiële status en andere persoonlijke informatie.

Samenvatting

  • Maak een Google Maps-account aan
  • Controleer je website-instellingen
  • Maak je kaart aan
  • Krijg analyse-inzicht
  • Geef verschillende filters toe

Door deze stappen te volgen, krijg je meer inzicht in de geolocatie van je bezoekers. Zo kun je je website beter afstemmen op je doelgroep en een goed beeld krijgen van je bezoekers.