Hoe werkt sms marketing?

Klant

Werk

Datum


Sms marketing en hoe het werkt

Sms marketing is een krachtige method voor bedrijven om met hun klanten te communiceren via textberichten. Samen met e-mail blijft het de meest effectieve manier van direct marketing. Het maakt het mogelijk grensoverschrijdende communicatie met veel mensen tegelijk mogelijk te maken. Hoe werkt sms-marketing precies?

Hoe start ik met sms-marketing?

Sms-marketing begint met het ontwikkelen van een strategie voor het verzenden van massatekstberichten. De ontwikkeling van een goed doordachte strategie begint bij het begrijpen van het doelwitpubliek. U moet nadenken over de groep mensen die u wilt bereiken. Dit omvat het onderzoeken van de achtergrond van elk lid van uw doelgroep, zodat u de juiste boodschap kunt samenstellen die ze interesseert.

De sterke punten van sms-marketing

Sms-marketing heeft veel voordelen, waaronder:

  • Geen app-installatie: U hoeft geen app te installeren op mobiele apparaten waarmee uw klanten uw berichten kunnen ontvangen.
  • Hoge open-ratio: In tegenstelling tot e-mail, worden de meeste van je berichten bijna direct geopend. Dit betekent dat uw klanten je berichten niet kunnen overslaan.
  • Kosteneffectief: Sms-marketing is een van de goedkoopste manieren van direct marketing.
  • Makkelijk te meten: Met sms-marketing kunt u eenvoudig real-time data meten, waaronder het aantal verzonden berichten, het aantal geopende berichten en het aantal geregistreerde klanten.

De kansen met sms-marketing

Sms-marketing biedt een goede kans om de verkoop te verhogen. U kunt bijvoorbeeld een verkoopteaser naar uw klanten verzenden om hen op de hoogte te houden van nieuwe producten of promoties. U kunt ook een SMS verzenden naar uw klanten om hen eraan te herinneren dat ze een product hebben gekocht en de voorwaarden daarvan niet nagekomen zijn. U kunt ook een poll verzenden aan uw klanten om hun feedback te krijgen over hun ervaringen met uw producten of diensten.

Met sms-marketing kunt u ook opt-ins verzenden voor e-mail- of mobiele campagnes en hen uitnodigen om uw pagina’s of webinars te bekijken. Dit is een geweldige manier om uw contactenlijst aan te vullen met interessante mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw boodschap.