Hoe manipuleer je iemand?

Klant

Werk

Datum


Hoe manipuleer je iemand?

Wil je iemand beïnvloeden of iets van diegene krijgen? Dan is het manipuleren van iemands gedachten, emoties en gevoelens heel nuttig.

De sleutel tot manipulatie

De sleutel om iemand te manipuleren, is om de emotionele gevoelens van de ander te begrijpen. Als je begrijpt waarom iemand reageert zoals hij of zij doet, kan je die persoon beïnvloeden op een manier die het moeilijkste idee voor hem of haar acceptabel maakt.

Hoe manipuleer je iemand?

Om iemand te manipuleren, moet je de volgende dingen doen:

  • Stel je in op de emotionele behoeften van de ander. Wees je ervan bewust hoe je ander reageert op bepaalde dingen. Lees tussen de regels en leer welke emotionele behoeften hij of zij heeft.
  • Maak verbanden tussen de wensen van de ander en je eigen ideeën. Je kunt door middel van verschillende argumenten iemand overhalen om op je manier dingen te doen. Voorbeelden hiervan zijn: het benadrukken van jouw argumenten, stellen van vragen, verhalen vertellen en aanbieden van oplossingen.
  • Luister tenminste twee keer zo veel als je praat. Een goede manier om iemands ideeën te manipuleren is door de ander de ruimte te geven om te praten. De truc hierbij is dat je eerst luistert en dan pas met je ideeën begint. Op deze manier zul je de ander meer gemotiveerd krijgen om op je manier dingen te doen.
  • Gebruik complimenten. Complimenten zijn een goede manier om iemands reactie positief te sturen. Als je naar de ander luistert en complimenten geeft, zal die doorgaans meer open staan voor je ideeën.

Conclusie

Manipulatie is het gebruik van emotionele tactieken om iemand te beïnvloeden. Door emotionele behoeften te begrijpen, argumenten te geven en te luisteren naar de ander, kun je iemands ideeën op een positieve manier beïnvloeden.