Hoe je je merkpositionering bepaalt en uitvoert

Klant

Werk

Datum


Het belang van merkpositionering

Het bepalen en uitvoeren van een goede merkpositionering is erg belangrijk. Als bedrijf of onderneming wil je dat je merk bekend staat voor de juiste dingen. Hieronder volgen tips hoe je dat bereikt.

Hoe je je merkpositionering bepaalt en uitvoert

Voordat je begint

  • Kies een relevante doelgroep – Identificeer waar je doelgroep het meest naar op zoek is, wat de behoeften en waarden van je doelgroep zijn en waarmee jij kunt aansluiten bij je doelgroep.
  • Kies een specifiek bereik – Voorkom dat je te breed gaat en dat je merkpositionering verwatert. Wat is de focus van jouw merk? Welke specifieke behoeften en waarden bied je aan?
  • Bepaal je unieke verkoopargumenten – Wat zijn de unieke kenmerken die je product of dienst van andere concurrenten onderscheiden?

Stappen om je merkpositionering uit te voeren

  • Definieer de kernwaarden – Ontwikkel de kernwaarden die je klanten aanspreken en gebruik deze kernwaarden bij alle communicatie.
  • Bouw een herkenbare merkstijl – Kies je kleuren, lettertypes, iconen en logo’s om je visual merk te creëeren.
  • Integreer je merk op alle platformen – Zorg ervoor dat je merk identiteit duidelijk is op alle kanalen waar je bedrijf actief is online.
  • Herhaling is key – Om je merk te verankeren is het essentieel om de merkpositionering te herhalen. Zorg er dus voor dat je jouw boodschap consequent blijft herhalen.

Eindwords

Het is belangrijk om je merkpositionering goed bepalen en uitvoeren om je doelgroep aan te spreken. Bedenk wat de behoeften van je doelgroep zijn, kies specifieke bereiken, definieer de kernwaarden en bouw een herkenbare stijl. Door middel van consequente herhaling van je merkpositionering kan je een goed eindresultaat verwachten.