Hoe je een goede call-to-action opstelt en waarom het belangrijk is

Klant

Werk

Datum


Het belang van een goede call-to-action

Een call-to-action (CTA) is een belangrijk onderdeel van een doeltreffende online marketingcampagne. Doordat een goede CTA gebruikers uitnodigt tot actie, vergroot je de kans dat je doelgroep op het juiste pad naar conversie terechtkomt. Om een goede CTA op te stellen, is het belangrijk om te weten waar je naar streeft en welke bezwaren je doelgroep mogelijk heeft om te converteren.

Tips voor het opstellen van een goede CTA

  • Houd je doel duidelijk: Als je een duidelijke, specifieke call-to-action hebt is de kans groter dat je doelgroep actie onderneemt. Geef duidelijke, eenvoudige en doelgerichte instructies over wat je verwacht dat je doelgroep doet.
  • Wees creatief: Gebruik verrassende CTA’s om je doelgroep uit te dagen, en maak ze leuk door verschillende type te gebruiken zoals video’s, afbeeldingen en GIF’s. Denk ook aan creatieve koppen, zoals “ontdek meer” of “verken het avontuur”.
  • Bedenk het excuus: Bedenk potentiële voorwaarden die mensen ervan weerhouden om te converteren en versterk de CTA’s met als doel je doelgroep in beweging te krijgen. Overweeg bijvoorbeeld aan te bieden om extra informatie te geven als beloning voor het volgen van de CTA.

Waarom is een goede CTA belangrijk?

Een goede call-to-action kan je helpen om meer bezoekers naar je website te trekken, je verkoop te verhogen en conversies te bereiken. Het is een belangrijk onderdeel van je contentstrategie omdat het een automatische click-through induceert. Het betekent ook dat je je doelgroep een duidelijkere, meer aansprekende manier biedt om te converteren.

Het ontwikkelen van een effectieve CTA is geen makkelijke taak, maar wanneer je de juiste procedures volgt en je doelgroep goed begrijpt kan je een ongeëvenaarde conversieratio bereiken.