Hoe elimineer je het risico van ondernemer zijn?

Klant

Werk

Datum


Hoe elimineer je het risico van ondernemer zijn?

De wereld van ondernemerschap draait om het nemen van berekende risico’s. Vaak lijken deze risico’s de beloning dubbel en dwars waard. Maar wat als je risico’s wilt reduceren zonder de potentiële beloningen te laten schieten? Hier zijn enkele strategieën om je als ondernemer te wapenen tegen de risico’s van het succesvol ondernemen.

1. Kopieer je concurrenten:

Je hoeft niet altijd een compleet nieuw product en bedrijfsmodel te bedenken. Het maken van kleine aanpassingen aan het bedrijfsmodel van je concurrenten die al succesvol zijn, kan het risico van een nieuw bedrijf sterk reduceren.

2. Plan vooruit:

Gebruik je kennis en expertise om het risico te beperken. Maak een business plan, creeer doelen en stel deadlines in om je doelen te bereiken.

3. Neem een ​​mentor:

  • Kies een mentor die al successen heeft geboekt als ondernemer en stuur hem of haar vragen tijdens je reis naar de top.
  • Vraag tips en strategieën aan deze mentor, waardoor het mogelijk is om jezelf te beschermen tegen onvoorziene problemen.

4. Bouw “safety nets”

Het hebben van een “safety net” zoals een financiële reserves, een toekomstgerichte verzekering en een strak ‘risicomanagement’-plan zijn essentieel om zakelijke risico’s te verminderen.

5. Test een proces en stuur bij waar nodig:

Voordat je een nieuw bedrijfsmodel of product introduceert, is het belangrijk dat je het test bij je aanwezige klanten. Door deze stappen te doorlopen, krijg je meer informatie over hoe je een product of bedrijfsmodel kunt verbeteren, waardoor je het risico van falen aanzienlijk kunt verminderen.

6. Ga voor de lange termijn:

Het is logisch dat je zoveel mogelijk resultaat wilt zien met minimale inspanning. Maar het is veel logischer en veiliger om voor de lange termijn te gaan. Creëer een solide bedrijf met een evenwichtig gecontroleerd risicoprofiel.