Skip links

LEZEN

LUISTEREN

VAN ALLES

hoeveel procent b2b online marketing inbound

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoeveel procent van B2B online marketing is inbound?

De wereld van online marketing is vast en divers. Het is zo divers dat bedrijven meer en meer kiezen voor inbound marketing om klanten aan te trekken. Maar hoeveel procent van het B2B online marketing-landschap bestaat uit inbound?

Wat is inbound marketing?

Inbound marketing is een marketingstrategie van wederzijdse waarde, waarbij bedrijven bewust zijn van hun klanten en waarde creëren door informatieve content te delen in een aantal kanalen (zoals contentmarketing, SEO, e-mailmarketing, sociale media, enz.). Het idee van inbound marketing is om iets te geven – informatie, kennis, ervaringen – aan potentiële klanten, waardoor ze geïnteresseerd worden in jouw product of dienst.

Wat is B2B online marketing

B2B online marketing is online marketing gericht op het verkopen van producten of diensten van een businessonderneming aan een andere businessonderneming. Dit verschilt van B2C online marketing, waarin bedrijven direct zaken doen met hun klanten. B2B online marketing kan een breed scala aan marketingstrategieën en -technieken inhouden, waaronder:

  • Webdevelopment
  • SEO
  • Social Media-marketing
  • Linkbuilding

Hoeveel procent van B2B online marketing is inbound?

Volgens een overzicht van Content Customs Group componeert de B2B online marketing als volgt:

  • Inbound: 43,9%
  • Betaalde advertenties: 15,3%
  • Sociale media-marketing: 20,6%
  • PR: 9,9%
  • Content Marketing: 10,3%

Het blijkt dat 43,9% van online marketing besteed wordt aan inbound marketing. De andere kanalen komen directer of indirecter via inbound marketing bij het werven van klanten. Hieruit blijkt dat inbound een essentieel onderdeel is van B2B online marketingstrategieën.

'post', 'posts_per_page' => 3, 'orderby' => 'date', 'order' => 'DESC' ); $the_query = new WP_Query($args); if ($the_query->have_posts()) { echo '
'; while ($the_query->have_posts()) { $the_query->the_post(); echo '
'; if (has_post_thumbnail()) { the_post_thumbnail('full', array('class' => 'featured-image')); } echo '

' . get_the_title() . '

'; echo '
'; } echo '
'; wp_reset_postdata(); } ?>
This website uses cookies to improve your web experience.