Skip links

LEZEN

LUISTEREN

VAN ALLES

Hoe vind je de juiste medeoprichter?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe vind je de juiste medeoprichter?

Als je een bedrijf gaat opzetten, is het belangrijk om de juiste partner(s) te vinden die jew plannen en ideeën kunnen ondersteunen. Maar hoe vind je de juiste medeoprichter?

Stel persoonlijke eisen

Voordat je begint met het zoeken naar een geschikte medeoprichter, is het belangrijk om eerst persoonlijke eisen op te stellen. Welke kwaliteiten zoek je precies bij iemand die je vertrouwt en die je plannen mee gaat verwezenlijken? Enkele voorbeelden zijn:

  • Affiniteit met je bedrijf/idee – de persoon die je uiteindelijk als medeoprichter kiest, moet een affiniteit hebben met je bedrijf/idee. Als je een website voor kleine bedrijven wilt opzetten, kies je niet voor iemand met kennis van energie-efficiëntie.
  • Vastberadenheid – kies iemand die even gepassioneerd is als jij over je business.
  • Vaardigheden – heeft hij of zij de vaardigheden zoals sales-kennis, administratieve kennis of marketingkennis die je bedrijf nodig heeft?

Netwerken

Het zoeken naar de juiste medeoprichter is een van de belangrijkste aspecten van het opstarten van een bedrijf. Na het opstellen van persoonlijke eisen, kun je je netwerk gebruiken om de juiste persoon te vinden. Je kunt al je vrienden en kennissen vragen of ze iemand kennen die je zou kunnen helpen je bedrijf op te zetten. Je kunt ook meedoen aan netwerkbijeenkomsten en op zoek gaan naar een potentiële medeoprichter.

Gebruik platforms en websites

Er zijn ook platformen en websites waar je de juiste partner kunt vinden. Veel van deze websites en forums maken vervolgens gebruik van een algoritme om potentiële medeoprichters voor je op te sporen. Je kunt ook wedstrijden op LinkedIn of lokale evenementen bijwonen waar je je ideeën kunt presenteren en eventuele toekomstige partners kunt ontmoeten.

Sluit een contract af

Uiteindelijk is het afsluiten van een contract met de juiste medeoprichter het belangrijkste. Maak duidelijke afspraken over wat je verwacht en wat er moet gebeuren als iemand niet langer betrokken wil zijn. Ook is het belangrijk dat je waarborgen hebt, zoals een opzegtermijn, als er toch iets mis gaat.

In sommige gevallen kan het vinden van de juiste metgezel een tijdrovend proces zijn. Maar met de juiste voorbereiding én door moeite te doen om potentiële partners te ontmoeten en goed te screenen, kun je uiteindelijk de perfecte gesprekspartner vinden.

'post', 'posts_per_page' => 3, 'orderby' => 'date', 'order' => 'DESC' ); $the_query = new WP_Query($args); if ($the_query->have_posts()) { echo '
'; while ($the_query->have_posts()) { $the_query->the_post(); echo '
'; if (has_post_thumbnail()) { the_post_thumbnail('full', array('class' => 'featured-image')); } echo '

' . get_the_title() . '

'; echo '
'; } echo '
'; wp_reset_postdata(); } ?>
This website uses cookies to improve your web experience.