Skip links

LEZEN

LUISTEREN

VAN ALLES

hoe maak je een online marketing campagne

Facebook
Twitter
LinkedIn

Online Marketing Campagnes

Een online marketing campagne is een samenhangend programma van online activiteiten, gericht op het realiseren van bepaalde marketing doelen. In dit artikel laten we je zien hoe je een effectieve online marketing campagne kunt opzetten.

Stap 1: Definieer je marketing doelen

De eerste stap bij het opzetten van een online marketing campagne is het definiëren van korte- en lange termijn marketing doelen. Denk van te voren na over wat je exact wilt bereiken met je marketing campagne en deel deze doelen vervolgens in op basis van tijdsduur. Zo kun je je korte termijn doelen (1-2 maanden) en je lange termijn doelen (3-6 maanden) onderscheiden en hierin een proactieve aanpak hanteren. Je kunt bijvoorbeeld je korte termijn doelen als volgt definiëren:

  • Verhogen website verkeer: Streef naar een verhoging van je websiteverkeer met 100% binnen twee maanden.
  • Verhogen conversie: Verhoog je conversiepercentage met 6% binnen twee maanden.

Uiteindelijk wil je dat jouw online marketing activiteiten leiden tot meer omzet en winst. Daarom is het belangrijk dat je je lange termijn doelen hierop afstemt. Je kunt bijvoorbeeld het volgende als lange termijn doel definiëren:

  • Verhogen omzet: Verhoog je omzet met 5% binnen zes maanden.

Stap 2: Kies de juiste middelen

Nadat je je marketing doelen hebt geïdentificeerd moet je je richten op het kiezen van de juiste middelen. Er zijn verschillende online marketing middelen waar je uit kunt kiezen, zoals zoekmachine adverteren, social media campagnes, affiliate marketing, e-mail marketing en meer. Kies de middelen die het meest geschikt zijn voor het bereiken van je doelen en stem je planning hierop af.

Stap 3: Meet resultaten

Om te weten of je online marketing campagne een succes is, moet je resultaten meten. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste meetmethoden kiest. Er zijn verschillende manieren waarop je de resultaten van je campagne kunt meten, zoals het meten van het aantal websitebezoekers, het aantal leads en conversies, ROI en meer.

Door metingen te doen krijg je inzicht in de prestaties van je campagne en kun je je focus verleggen naar de meest rendabele middelen.

Stap 4: Voer aanpassingen uit

Uiteindelijk kun je je online marketing campagne verbeteren door aanpassingen te maken op basis van je resultaten. Als je bijvoorbeeld merkt dat je affiliate marketing campagne minder presteert dan verwacht, kun je je focus verleggen naar zoekmachine adverteren.

Let er wel op dat je de juiste balans vindt tussen aanpassen en testen. Aan de ene kant kan je veel verbeteringen aanbrengen, maar aan de andere kant moet je niet vergeten om te blijven meten en je resultaten te vergelijken met je oorspronkelijke campagne. Alleen zo kun je echt je verkoopcijfers verhogen.

Samenvatting

Om een succesvolle online marketing campagne op te zetten is het belangrijk dat je eerst je doelen definieert. Kies vervolgens de juiste middelen en meet je resultaten voortdurend om zo de prestaties van je campagne te verbeteren. Let er daarbij op dat je de juiste balans vindt tussen aanpassen en testen.

'post', 'posts_per_page' => 3, 'orderby' => 'date', 'order' => 'DESC' ); $the_query = new WP_Query($args); if ($the_query->have_posts()) { echo '
'; while ($the_query->have_posts()) { $the_query->the_post(); echo '
'; if (has_post_thumbnail()) { the_post_thumbnail('full', array('class' => 'featured-image')); } echo '

' . get_the_title() . '

'; echo '
'; } echo '
'; wp_reset_postdata(); } ?>
This website uses cookies to improve your web experience.