Skip links

LEZEN

LUISTEREN

VAN ALLES

de keerzijde van online marketing

Facebook
Twitter
LinkedIn

De keerzijde van online marketing

Online marketing maakt het mogelijk om vrij eenvoudig je doelgroep te bereiken en daarmee je verkoop aan te zetten. Maar het heeft ook een aantal nadelen die je in overweging moet nemen als je online marketing inzet voor je bedrijf.

Prijs

Hoewel er verschillende tools zijn die je kosteloos kunt gebruiken bij het uitvoeren van online marketing, kan het een dure grap worden om de concurrentie aan te gaan. Soms is het gebruik van advertentiecheckout niet alleen een kwestie van veel geld, maar is het ook moeilijk te begrijpen.

Oversaturatie

Er zijn veel bedrijven die online marketing gebruiken om hun producten te verkopen. Naarmate de tijd vordert, worden de markten steeds meer oversaturatie met hetzelfde product. Bedrijven moeten creatief zijn bij het bedenken van manieren om hun product te verkopen, omdat veel op online-advertenties gebaseerde oplossingen niet langer effectief zijn.

Nauwelijks controle

Online marketing is relatief makkelijk om te implementeren en biedt veel voordelen, maar het vergt weinig controle. De meeste bedrijven die met online marketing bezig zijn, hebben weinig of geen controle over het resultaat van hun inspanningen. Dit betekent dat er veel voeten in de aarde zijn voordat je bereikt wat je wilt.

Verschillende strategieën

In tegenstelling tot traditionele marketing, waarbij de focus vaak lag op het uitvoeren van één type campagne, is online marketing veel complexer en vereist het dat je verschillende strategieën moet toepassen om resultaten te behalen. Hierbij gebruiken veel bedrijven een combinatie van zoekmachinemarketing, contentmarketing, e-mailmarketing en social media-marketing.

Hoe je de nadelen weg te werken

Het is mogelijk om de nadelen van online marketing te overwinnen door een solide en strategische aanpak. Hier bij heb je veel voordelen van de deze manier van marketing:

  • Focused strategie – Zorg ervoor dat je goed hebt nagedacht over je doelstellingen, je doelgroep en hoe je die markt wilt aanspreken.
  • Zoek naar mogelijkheden – Blijf vermijd niet alleen “conventionele” online marketing, maar zoek ook naar mogelijkheden om interviews te geven, speciale aanbiedingen te versturen en events te organiseren.
  • Meerdere kanalen – Kijk naar de verschillende kanalen waarop je je online marketing kunt inzetten, zoals blogs, e-mailcampagnes, en sociale media.

Online marketing biedt veel voordelen voor bedrijven, maar er zijn ook duidelijke risico’s. Door deze risico’s te onderkennen en de juiste strategie te hanteren, kunnen bedrijven de nadelen van online marketing minimaliseren en het maximale uit hun campagnes halen.

'post', 'posts_per_page' => 3, 'orderby' => 'date', 'order' => 'DESC' ); $the_query = new WP_Query($args); if ($the_query->have_posts()) { echo '
'; while ($the_query->have_posts()) { $the_query->the_post(); echo '
'; if (has_post_thumbnail()) { the_post_thumbnail('full', array('class' => 'featured-image')); } echo '

' . get_the_title() . '

'; echo '
'; } echo '
'; wp_reset_postdata(); } ?>
This website uses cookies to improve your web experience.