Blijven na diploma of rennen richting Randstad?

Groningen is een populaire studentenstad. Maar als studenten hun diploma hebben, zijn ze vaak snel vertrokken. Geldt dat ook voor Hanze-studenten?

De provincie Groningen smeekt afgestudeerden bijna om in Groningen te blijven. Sinds december vind je zelfs posters in de Randstad met de oproep om terug te keren naar Groningen, want de krapte op de arbeidsmarkt is enorm.

Toch is de lokroep van het Westen sterk, want daar zitten meer en grotere bedrijven. Hoe denken Hanze-studenten erover? Blijven ze liever hier als ze hun diploma hebben of weten ze niet hoe snel ze weg moeten? We deden een rondje op de campus om te peilen wie er weg wil en wie er liever blijft.

Wat houdt Hanze-studenten bezig? Waar ergeren ze zich aan? Hoe bereiden ze zich voor op tentamens? Vragen, vragen, vragen, en wij gaan proberen voor jullie de antwoorden te vinden door studenten aan het woord te laten.

Dat is in het kort wat ‘ MAG ik wat vragen‘ is: de spreekbuis van Hanze-studenten. Dus kom je ons met draaiende camera tegen op de campus, schroom dan niet om je mening te geven over alles wat je als student bezig houdt!

Heb je ook suggesties voor onderwerpen? Of speelt er iets in je studie waarvan je vindt dat wij er aandacht aan moeten geven? Stuur een berichtje naar hanzemag@org.hanze.nl of klik hierrrrr.

Meer van dit.

Tips tegen een kater, die kun je als student altijd gebruiken. Sterre en Djenell gingen op pad om de beste adviezen te verzamelen!
Is Europapa nou een geniaal nummer of een irritante oorwurm? Studenten geven hun mening over het bijzondere nummer van streekgenoot Joost Klein.

Meer kijken.

Meer luisteren

Meer lezen